Getoonde vliegticketprijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 25.90 dossierkosten.

Goedkope vliegtickets Marokko

Vlieg voordelig naar Marokko

Indrukwekkende bergketens die zich uitstrekken zover het oog reikt, een uitgestrekte kustlijn en levendige medina’s gevuld met kleurrijke souks en rijkversierde moskeeën. Ervaar een bijzondere cultuur, ontdek woestijn, stranden en het Atlasgebergte, wandel door Berberdorpen, trek met een kameel door de woestijn en ervaar de bijzondere smaken en geuren van de Marokkaanse keuken. Ja, Marokko is één groot feest voor je zintuigen. Geen wonder dat dit land de poort naar Afrika genoemd wordt.

Wil je een enorm gevarieerde vakantie met veel cultuur, zon en avontuur? Boek dan nu je vliegticket naar Marokko en vlieg in 3 uur naar een compleet andere wereld! Op Vliegtickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste vliegtickets naar Marokko. We vergelijken alle vluchten en zetten de laagste tarieven van alle vliegtickets naar Marokko overzichtelijk voor je op een rij, inclusief de vliegtijden en (eventuele) tussenstops. Zo boek je in een paar stappen jouw perfecte zonvakantie naar Marokko!

Tip: boek ook eenvoudig en razendsnel je hotel in Marokko met Vliegtickets.be.

De bezienswaardigheden van Marokko

Marokko wordt beschouwd als een van de meest fascinerende bestemmingen ter wereld. Er is een overvloed aan dingen te zien en te doen. Ondanks de grote populariteit bij toeristen, heeft Marokko zijn authentieke charme behouden. Zo herbergt het land indrukwekkende bergen en een diversiteit aan landschappen, van de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte en weelderige oases tot de uitgestrekte Saharawoestijn.

Enkele must-see bezienswaardigheden zijn de historische medina’s van Fez en Marrakech, waar je door smalle steegjes kunt dwalen en de rijke Marokkaanse cultuur kunt opsnuiven. De Koutoubia-moskee in Marrakech en de Hassan II-moskee in Casablanca zijn voorbeelden van de indrukwekkende islamitische architectuur die je zeker gezien moet hebben. Marokko is ook gezegend met natuurlijke schoonheid, zoals de blauwe stad Chefchaouen, in het Rifgebergte, en de Todgha Gorge in de Hoge Atlas. Voor strandliefhebbers bieden steden als Agadir en Essaouira prachtige kustlijnen en duikmogelijkheden. Voor een duik in de cultuur moet je dan weer in de Koningsstad Fes zijn, met zijn eeuwenoude universiteit en leerlooierijen. En de avonturiers onder ons zullen een nacht onder de sterren in een woestijnkamp in de Sahara absoluut niet willen missen.

De combinatie van adembenemende natuur, een gastvrije bevolking en natuurlijk de overheerlijke keuken maken dit Noord-Afrikaanse land tot een waar paradijs. Marokko is daarnaast een land met een hele rijke, eeuwenoude geschiedenis. Omdat een vlucht naar Marokko vanuit België ongeveer 3 tot 4 uur duurt, is Marokko een populaire bestemming voor zowel citytrips, bijvoorbeeld naar Marrakech, als voor langere strand- en zomervakanties.

Dus of je nu op zoek bent naar ontspannen dagen aan het strand, het verkennen van levendige markten en historische sites, of naar een sprookjesachtig avontuur in de natuur, Marokko biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Wil je zelf ervaren wat dit land zo bijzonder maakt? Boek dan goedkope vliegtickets naar Marokko bij Vliegtickets.be.

Populaire bestemmingen in Marokko

Vanaf welk vliegveld en met welke airlines vlieg je naar Marokko?

Goedkope vliegtickets naar Marokko boeken? Vanaf Brussel vlieg je al in drie uur naar de Arabische wereld van Marokko. Vlieg op Marrakech en ontdek deze koningsstad en de omliggende natuur. Of vlieg naar Nador en ontdek de noordelijke steden en kustlijn. Vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar verschillende bestemmingen in Marokko, waaronder naar de grootste luchthaven Mohammed V International Airport in Casablanca. Andere populaire bestemmingen zijn Marrakech-Menara Airport, Agadir-Al Massira Airport, en Tangier Ibn Battouta Airport. Je vliegt onder andere met Royal Air Maroc, Brussels Airlines, en TUI fly, afhankelijk van de bestemming binnen Marokko. De vliegtijd naar Marokko vanaf Brussel-Zaventem varieert tussen de 3 tot 4 uur, afhankelijk van waar je naartoe vliegt. 

Je kunt ook vliegtickets boeken vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL). Vluchten vanuit Charleroi kunnen een tussenstop hebben en de vliegtijd kan daardoor langer zijn, maar het is zeker de moeite waard om deze optie te overwegen, afhankelijk van je woonplaats. Ook de Internationale Luchthaven van Antwerpen (ANR) en Liège Airport (LGG) bieden regelmatig vluchten naar Marokkaanse bestemmingen, vooral in het zomerseizoen.

Alternatieve luchthavens dicht bij België, zoals die bij Amsterdam (AMS), Maastricht (MAA) of Eindhoven (EIN), bieden soms voordelige vliegtickets naar Marokko, met of zonder tussenstops. De uiteindelijke kostenbesparing hangt uiteraard af van de totale reiskosten, inclusief het vervoer naar en van de luchthaven, en eventueel bijkomende parkeerkosten.

Hoe kan het dat jullie zulke goedkope vluchten naar Marokko aanbieden?

Wij vinden het belangrijk dat jij de beste deal krijgt. Daarom hebben we zelf een slimme scanner ontwikkeld, die continu alle prijzen van vliegtickets naar Marokko vergelijkt en updatet. Omdat we vliegensvlug vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen scannen (meer dan 1000!), kunnen we altijd de beste vlucht naar Marokko vinden. Alle beschikbare vluchttijden, aantal overstappen en prijzen zetten we overzichtelijk voor je op een rij. Zo weet je bij ons dus zeker dat je ook écht de meest voordelige vlucht boekt. Niet alleen qua prijs, maar ook wat de voorwaarden betreft. Omdat we dit al heel wat jaren doen, hebben we een goede relatie met de airlines opgebouwd, waardoor we onze klanten vaak mooie aanbiedingen en extra kortingen op vliegtickets naar Marokko kunnen geven.

Met Vliegtickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste vliegtickets naar Marokko. We vergelijken alle vluchten en zetten de laagste tarieven van alle vliegtickets naar Marokko overzichtelijk voor je naast elkaar, inclusief de vliegtijden en (eventuele) tussenstops. Zo reserveer je in een paar stappen jouw perfecte vakantie naar Marokko!

In welk hotel in Marokko kan ik het best slapen?

Voor een geslaagde citytrip of vliegvakantie naar Marokko mag een goed hotel natuurlijk niet ontbreken. Daarom kun je bij Vliegtickets.be nu naast je vlucht ook heel eenvoudig meteen je hotel in Marokko boeken. Zo heb je alles in één keer geregeld. Wil je dicht bij het centrum van Marrakech overnachten? Een hotel boeken met een zwembad aan de kust? Een kamer met airco? Of wil je zeker weten of je een reservering mag annuleren? Bij Vliegtickets.be selecteer en boek je de perfecte accommodatie in Marokko met behulp van onze handige zoekfilters. We bieden keuze uit een uitgebreid assortiment aan hotels, variërend van low-budget tot accommodaties in het luxesegment. 

Een stukje Marokkaanse geschiedenis

Het Koninkrijk Marokko heeft een rijke en complexe geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Marokko heeft talrijke culturele invloeden en heersers gekend, waardoor het een unieke plek in de wereldgeschiedenis inneemt. De vroegste bewoners van Marokko waren de Berbers, een inheemse Noord-Afrikaanse etnische groep. Hun aanwezigheid in het gebied kan worden getraceerd tot minstens 10.000 jaar geleden. De Berbers leefden in stamverbanden, en ontwikkelden vroege vormen van landbouw en veeteelt. Ze bouwden ook indrukwekkende constructies, zoals de prehistorische steencirkels en grafheuvels die nog steeds in verschillende delen van Marokko te vinden zijn.

Rond het eerste millennium v.Chr. vestigden Feniciërs handelsposten langs de Marokkaanse kust. Deze vroege interacties met mediterrane beschavingen introduceerden nieuwe handelsgoederen en technologieën in de regio.

Na de Feniciërs namen de Romeinen de controle over. Ze integreerden Marokko in hun rijk als de provincie Mauretania Tingitana. De Romeinse periode liet een blijvende erfenis na in Marokko, wat je vandaag nog ziet aan de ruïnes van steden, wegen, en aquaducten, zoals de indrukwekkende site van Volubilis.

De grootste verandering in de Marokkaanse geschiedenis vond plaats in de 7e eeuw, toen Arabische legers Noord-Afrika veroverden en de islam introduceerden. Dit markeerde het begin van verschillende islamitische dynastieën die over Marokko zouden heersen. De eerste daarvan, de Idrisiden, stichtte in 789 de stad Fes, die een belangrijk cultureel en religieus centrum zou worden. Andere belangrijke dynastieën waren de Almoraviden en de Almohaden, die niet alleen Marokko regeerden, maar ook grote delen van hedendaags Spanje en Portugal onder hun controle hadden. Deze periodes kenmerkten zich door een bloei van wetenschap, kunst, en architectuur, waarvan vele voorbeelden nog steeds bewaard zijn gebleven.

In de late middeleeuwen begonnen Europese machten interesse te tonen in Marokko. Portugese, Spaanse, en later Franse en Britse invloeden begonnen zich te manifesteren, vaak door middel van militaire confrontaties en handelsbetrekkingen. In 1912 werd Marokko een Frans protectoraat, een periode die tot 1956 duurde toen Marokko officieel onafhankelijk werd van Frankrijk en Spanje. Het land heeft sindsdien belangrijke stappen gezet op het gebied van economische ontwikkeling, onderwijs, en toerisme. Maar tegelijkertijd kende Marokko ook uitdagingen zoals politieke hervormingen en sociale ongelijkheid.

De top 10 dingen om te doen in Marokko

Heb je zin in een luie strandvakantie, culturele inspiratie of een avontuur in de natuur? Alles is mogelijk in Marokko! Wij helpen je alvast op weg met een lijstje van de leukste activiteiten en de mooiste bestemmingen in Marokko:

#1 Marrakech
Koningsstad Marrakech is inspirerend, overweldigend en onvergetelijk. Het lawaai en de intensiteit van de markten wisselen af met de oase van rust op de binnenplaatsen van de Riads, de traditionele huizen. Duik in de Arabische cultuur door naar hartenlust af te dingen op de markt of je te laten ontroeren door de enorme Koutoubia-moskee.

#2 Trektocht door de woestijn
Een once in a lifetime-ervaring in Marokko is een trektocht door de woestijn. Klim op de rug van een kameel en rij de horizon tegemoet in het eindeloze woestijnlandschap. Echte avonturiers overnachten in de woestijn onder de gigantische sterrenhemel. Je bereikt de woestijn gemakkelijk vanaf Marrakech, maar dit kan ook vanaf Fez.

#3 Chefchaouen
In het noorden van Marokko vind je de iconische blauwe stad Chefchaouen. Dwaal door de blauwe straatjes en laat je overweldigen door het prachtige uitzicht over de stad. Zo’n plek heb je nooit eerder gezien!

#4 Meknes
In het noorden van Marokko ligt Koningsstad Meknes, de minder bekende variant van de toeristische steden Marrakech en Fez. De stad is nog niet overspoeld door massatoerisme en heeft daarom haar authentieke karakter weten te behouden. Hier vind je het echte Marokko. Op het plein Place El Hedim vind je de Bab El Mansour, een imposante en prachtige poort. Bewonder dit bouwwerk tijdens een zonsondergang vanaf het terras van café-restaurant Place Lehdime, met schitterend uitzicht over het plein.

#5 Casablanca
Strandliefhebber? De befaamde kuststad Casablanca biedt een enorm uitgestrekt strand waarop je heerlijk kunt zonnen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Hassan II-moskee, de grootste van Marokko. Of bezoek Agadir, de grootste badplaats van Marokko met gouden zandstranden en boulevards vol palmbomen.

#6 Atlasgebergte
Ontdek de adembenemende landschappen en maak een trektocht door bergdorpjes en valleien en langs kabbelende beekjes. Je kunt hier ook perfect bergbeklimmen en mountainbiken. Een bezoek aan het Atlasgebergte biedt een unieke kans om kennis te maken met de gastvrije Berbercultuur.

#7 Essaouira
Essaouira staat bekend om zijn relaxte sfeer, prachtige stranden en de oude, ommuurde medina die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Je kunt hier altijd op een betrouwbare wind rekenen, waardoor dit de perfecte bestemming is voor liefhebbers van watersporten zoals kitesurfen en windsurfen. De haven ligt vol met blauwe vissersbootjes en de vismarkt is een must-visit als je van verse zeevruchten houdt. De combinatie van kunstgalerijen, cafés, en het jaarlijkse Gnaoua Muziekfestival maken Essaouira tot een cultureel hoogtepunt.

#8 Fez
Wat zeker niet mag ontbreken in deze lijst is Fez; een van de oudste koningssteden. Fez is beroemd om zijn historische medina, Fes el Bali, een doolhof van smalle straatjes, waar geen auto’s mogen rijden. Hier vind je eeuwenoude leerlooierijen, levendige markten en prachtige madrassa’s (islamitische scholen). Een bezoek aan de oudste universiteit ter wereld, de Universiteit van Al Quaraouiyine, geeft inzicht in de rijke academische traditie van Marokko.

#9 Agadir
Naast Casablanca is Agadir een van de voornaamste bestemmingen voor strandliefhebbers in Marokko. Agadir is ideaal voor wie op zoek is naar zon, zee, en strand met alle moderne gemakken. De stad werd in 1960 bijna volledig verwoest door een aardbeving en is daarna modern heropgebouwd. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar Souss-Massa National Park of de kleine Sahara.

#10 Ouarzazate en Ait Benhaddou
Ouarzazate, vaak de poort naar de Sahara genoemd, is beroemd om zijn kasbahs en fungeerde als locatie voor vele Hollywoodfilms, waaronder ‘Lawrence of Arabia’ en ‘Gladiator’. Het nabijgelegen Ait Benhaddou, is een adembenemend mooie fortificatie (ksar) die ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

Uitgaan in Marokko?

Uitgaan in Marokko biedt een unieke ervaring, maar er zijn wel wat dingen waar je je bewust van moet zijn. De moslimcultuur brengt enkele beperkingen met zich mee. Alcohol is beschikbaar, maar niet overal geraak je er even makkelijk aan. In veel steden kun je alcohol vinden in toeristenhotels, bepaalde restaurants en nachtclubs die over de juiste vergunningen beschikken. Het openbaar gebruik van alcohol op straat is verboden en wordt sociaal niet aanvaard. Verder is de verkoop en consumptie van harddrugs strikt verboden en worden overtredingen zwaar bestraft. Desondanks heeft Marokko een levendig nachtleven dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Marrakech en Casablanca staan bekend om hun bruisende nachtleven. Marrakech heeft een wereldse sfeer, met nachtclubs, loungebars en zelfs enkele rooftop-terrassen die tot in de late uurtjes open blijven. Casablanca, de grootste stad van Marokko, heeft diverse moderne clubs en bars.

Marokko praktisch

🛬 Luchthavens Marokko Mohammed V International Airport (CMN)

Marrakech Menara Airport (RAK)

Agadir Al Massira Airport (AGA)

Fès–Saïs Airport (FEZ)

Tangier Ibn Battouta Airport (TNG)

🛫 Vertrekluchthavens in België Brussel (BRU), Charleroi (CRL)
🛧 Airlines Royal Air Maroc, Brussels Airlines en TUI fly
🌍 Afstand Brussel – Marokk +- 2.200 km
🕑 Vluchttijd 3 tot 4 uur
🕑 Tijdverschil
Tijdens de wintertijd is het in Marokko 1 uur vroeger

Transfers van en naar de luchthaven

Als je bent geland, je valies hebt opgepikt en de douane bent gepasseerd, zit je natuurlijk niet te wachten op gedoe. Er zijn vanaf het vliegveld meerdere opties om naar je accommodatie te geraken. Veel reizigers kiezen voor een transfer, vaak in de vorm van een minivan of een taxi, die je direct naar de voordeur van je hotel brengt. Een andere populaire optie is het vooraf boeken van een huurauto. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in Marokko chaotisch kan zijn, dus dit is niet voor iedereen een goede optie. In Marrakech en andere grote steden in Marokko zijn minibusjes een veelgebruikte manier van transport. Deze zijn ideaal voor langere afstanden binnen de stad of voor verplaatsingen naar nabijgelegen gebieden. Voor korte ritten of vervoer binnen de stad is een taxi vaak de meest praktische keuze. In Marrakech kun je kiezen voor taxi’s met een meter of voor taxi’s waarbij je op voorhand een vaste prijs afspreekt. Het is vrij normaal om over de prijs te onderhandelen, dus zit er niet mee in om dit te doen. Zorg er altijd voor dat je,  voordat je instapt, de kosten hebt afgesproken.

Reizen in Marokko

De wegen in Marokko variëren van uitstekend onderhouden snelwegen tot kleinere wegen die in minder goede staat kunnen zijn, vooral in afgelegen gebieden. Taxi’s zijn in de meeste grote steden en toeristische gebieden ruimschoots beschikbaar. Wat het openbaar vervoer betreft, bieden stadsbussen en de zogenaamde ‘grand taxi’s’ (die vaste routes tussen steden rijden) een goedkope, maar soms stampvolle manier van reizen. 

Voor het verkennen van de omgeving kun je het best gebruikmaken van intercity-bussen, zoals die van CTM of Supratours. Een auto huren is ook een optie en biedt je meer vrijheid om op je eigen tempo het land te verkennen. Hiervoor heb je wel een internationaal rijbewijs nodig. Het huren van een scooter wordt afgeraden. De verkeersveiligheid in Marokko laat soms te wensen over, en ongevallen met scooters komen regelmatig voor.

Alle bestemmingen in Marokko

Veelgestelde vragen over vliegen naar Marokko

Heb ik een visum nodig voor Marokko?

Voor kortere bezoeken, meestal tot 90 dagen, hebben toeristen van veel landen geen visum nodig om Marokko binnen te komen. Het is echter altijd verstandig om voor je vertrek de meest actuele informatie te controleren bij de dichtstbijzijnde Marokkaanse ambassade of consulaat, aangezien het visumbeleid kan veranderen. Zorg ervoor dat je paspoort ook na vertrek uit Marokko nog minimaal zes maanden geldig is!

Wat is de beste periode voor een vliegticket naar Marokko?

De ideale tijd om Marokko te bezoeken is tijdens de lente- en herfstmaanden, van maart tot mei en van september tot november. Dan is het weer over het algemeen zonnig en mild, met temperaturen die schommelen rond de 20 tot 25 graden. Een prima temperatuur om allerlei activiteiten te plannen, van citytrips om een stad te verkennen tot wandelingen in de bergen en ontspanning aan de kust. De zomermaanden (juni tot augustus) kunnen, vooral in het binnenland en in het zuiden van Marokko, extreem heet zijn, met temperaturen die regelmatig boven de 35 graden uitstijgen.

Aan de kust, waar het doorgaans koeler is, zijn de prijzen voor accommodaties en vluchten meestal hoger vanwege de Europese vakantieperiodes. De wintermaanden (december tot februari) kunnen in Marokko koeler zijn, vooral in het Atlasgebergte – waar sneeuwval mogelijk is –, maar het is nog steeds een goede tijd om steden zoals Marrakech te bezoeken. Voor de beste deals en aangename temperaturen, kun je het best een vliegticket naar Marokko boeken in net voor of net na het hoogseizoen, in de maanden maart, april, mei, september of oktober. De prijzen zijn dan relatief lager en de toeristische drukte neemt af.

Welke luchthavens heeft Marokko?

Marokko beschikt over meerdere internationale luchthavens die dienen als toegangspoorten voor internationale en binnenlandse vluchten. De belangrijkste luchthaven is Mohammed V International Airport (CMN), gelegen in Casablanca, die fungeert als de voornaamste hub voor internationale aankomsten en vertrekken.

1 Mohammed V International Airport (CMN)
Gelegen in Casablanca. De grootste en drukste luchthaven van Marokko. Het is een belangrijk knooppunt voor internationale vluchten.

2 Marrakech Menara Airport (RAK)
Deze luchthaven ontvangt vluchten vanuit verschillende Europese steden en enkele bestemmingen buiten Europa.

3 Agadir Al Massira Airport (AGA)
Biedt vluchten naar Europese steden en andere bestemmingen binnen Marokko.

4 Fès–Saïs Airport (FEZ)
Deze luchthaven biedt voornamelijk vluchten naar Europese landen.

5 Tangier Ibn Battouta Airport (TNG)
Europese steden alsook enkele vluchten naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Hoeveel fooi moet je geven in Marokko?

Hoewel het geven van fooi (bekend als ‘pourboire’ in het Frans) in Marokko niet verplicht is, wordt het wel vaak verwacht in de dienstverlenende sector. In restaurants is een fooi van ongeveer 5% à 10% gebruikelijk. Voor kleinere, lokale eetgelegenheden is het wisselgeld of een klein bedrag (bijvoorbeeld 5 à 10 Marokkaanse dirham) voldoende. Voor hotelpersoneel, zoals kamermeisjes en bagagedragers, is een fooi van ongeveer 10 à 20 Marokkaanse dirham per dienst gebruikelijk. Voor een taxirit, is 5 à 10 Marokkaanse dirham extra een vriendelijk gebaar. Gidsen en chauffeurs voor excursies kun je ongeveer 50 à 100 Marokkaanse dirham per dag geven. 

Wanneer boek ik de goedkoopste vliegtickets naar Marokko?

De prijzen voor vliegtickets naar Marokko worden doorgaans zo’n 10 maanden voor de vertrekdatum bekendgemaakt. Om de beste deal te vinden, raden we je aan om je vliegtickets ongeveer 2 tot 3 maanden voor vertrek te boeken. Hoewel je misschien denkt dat last-minute vliegtickets sowieso goedkoper zijn, brengen ze ook risico’s met zich mee. De prijzen voor last-minute vliegtickets naar populaire bestemmingen zoals Marokko kunnen door een beperkter aanbod juist hoger uitvallen! 

Hoewel last-minute vliegtickets je meer flexibiliteit geven (je boekt immers op het allerlaatste moment, kleven er ook nadelen aan; zoals de vaak ook strengere annuleringsvoorwaarden of een beperkt aanbod. Daarnaast zijn vroegboekkortingen over het algemeen lager geprijsd. Het is ook een goed idee om verschillende vertrek- en retourdatums te vergelijken. 

Wat is de goedkoopste periode voor vliegtickets naar Marokko?

De prijzen voor vliegtickets naar Marokko liggen doorgaans hoger tijdens de zomermaanden (juli en augustus) en tijdens de schoolvakanties. Ben je op zoek naar het goedkoopste vliegticket naar Marokko en ben je flexibel wat betreft reisdata, tussenstops, en vluchtduur, overweeg dan om te vliegen tijdens de volgende periodes:

  • Het late najaar (november): na de herfstvakantie en voordat de kerstdrukte begint, kunnen ticketprijzen lager zijn.
  • De vroege lente (maart tot april): voordat de paasvakantie begint, kun je vaak goedkopere vluchten vinden.
  • Het late winterseizoen (januari tot februari): na de nieuwjaarsperiode en buiten de schoolvakanties.

Hoe vind ik goedkope vliegtickets naar Marokko?

Bij Vliegtickets.be natuurlijk! Omdat we de vluchten van meer dan 1000(!) verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken, vinden we altijd de beste deal voor jou naar Marokko. Wil je zo goedkoop mogelijk naar Marokko, dan kan het helpen om op weekdagen te vliegen (dinsdag tot en met donderdag) in plaats van in het weekend. Een tussenstop kan ook een aanzienlijk voordeel opleveren. Of zoek een vlucht naar Marokko op minder populaire uren, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond. Hier zijn nog wat tips die je helpen om makkelijk en snel de goedkoopste vliegtickets naar Marokko te vinden:

> Probeer je vlucht zo vroeg mogelijk te boeken (2 a 3 maanden op voorhand)
> Bekijk ook de vluchten van luchthavens buiten België
> Bekijk de optie voor vluchten met tussenstop(s)
> Gebruik de filter, zodat je alleen de zoekresultaten krijgt met goedkope vliegtickets naar Marokko
> Kies ook een andere dag voor vertrek (en/of je retourticket) naar Marokko!
> Goede deal gevonden? Boek dan meteen, want de prijzen van vliegtickets naar Marokko veranderen letterlijk elke minuut!

Hoe kom ik aan goedkoop internet in Marokko?

Wil je met je gsm overal op internet kunnen in Marokko? Dan kun je het best een lokale SIM-kaart kopen. Marokko heeft verschillende mobiele netwerkproviders, zoals Maroc Telecom, Orange, en Inwi. Deze SIM-kaarten zijn beschikbaar op de luchthaven direct na aankomst, maar ook in winkelcentra en lokale winkels in de steden. Zorg er wel voor dat je gsm simlockvrij is. Veel cafés, restaurants, en hotels in Marokko hebben gratis wifi. Maar wees je bewust van de veiligheidsrisico’s bij het gebruik van openbare wifinetwerken en overweeg het gebruik van een VPN (Virtueel Privé Netwerk) voor een veiligere verbinding.

Hoe moet ik me kleden in Marokko?

Gepaste kleding wordt op prijs gesteld, vooral in openbare ruimtes. Draag kledij die je schouders en knieën bedekt in winkelcentra en restaurants en op andere openbare plaatsen. Zwemkleding is toegestaan op het strand en bij het zwembad, maar niet in andere openbare ruimtes. Bij een bezoek aan religieuze plaatsen, zoals moskeeën, is bedekkende kleding vereist.

Wat neem je mee als je naar Marokko gaat?

Voor een reis naar Marokko is het belangrijk om naast je standaard vakantiespullen, zoals je paspoort, zonnecrème, zonnebril, toiletartikelen en muggenspray, ook de juiste reisstekker mee te nemen. In Marokko worden stekkers van type C en type E gebruikt. Type C staat ook bekend als de Eurostekker, die in veel Europese landen voorkomt, terwijl type E specifiek is voor Frankrijk, België, Polen, en enkele andere landen, inclusief Marokko. Ook lichte, ademende kleding is aan te raden vanwege het warme klimaat, net als een paar comfortabele wandelschoenen. Een drinkfles en een powerbank zijn essentieel voor lange dagen buiten. Het is ook verstandig om (digitale) kopieën van belangrijke documenten, zoals je reisverzekering en paspoort, bij je te hebben. En natuurlijk je zwemkleding om te genieten van Marokko’s prachtige stranden! In Marokko zijn veel moskeeën en heilige plaatsen. Het is belangrijk om hiervoor respectvolle kleding mee te nemen die je schouders en knieën bedekt, vooral voor vrouwen.

Kun je het kraanwater in Marokko gewoon drinken?

Nee, het wordt over het algemeen afgeraden voor toeristen om kraanwater in Marokko te drinken. Hoewel het kraanwater in veel stedelijke gebieden wordt behandeld en technisch gezien veilig kan zijn om te drinken, kan de waterkwaliteit variëren per locatie en voldoet het niet altijd aan de internationale normen voor drinkwater. Er is dus een risico op maag- en darmklachten. Maar geen zorgen; overal is flessenwater verkrijgbaar. Het is ook handig om een herbruikbare waterfles met een ingebouwde filter mee te nemen, die je kunt vullen in je hotel. Je tanden poetsen kan gerust met kraanwater, maar als je een gevoelige maag hebt, kun je hier ook beter flessenwater voor gebruiken. Het zou zonde zijn als je hierdoor een excursie moet missen, of een paar dagen tijdens je vakantie ziek op bed ligt!

Hoeveel (hand)bagage mag ik meenemen?

Handbagage (en één persoonlijk item) is meestal inbegrepen in de ticketprijs, maar de grootte en het gewicht ervan kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Als je deze limieten overschrijdt, kan de luchtvaartmaatschappij je extra kosten in rekening brengen op de luchthaven. Om dat te voorkomen, proberen we je zo goed mogelijk te informeren over de toegestane handbagage of persoonlijke items. We raden je echter altijd aan om de informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij te controleren, aangezien die altijd het meest actueel is.

Heb ik vaccinaties nodig voor Marokko?

Voor een reis naar Marokko zijn over het algemeen geen speciale vaccinaties vereist. Het is echter altijd een goed idee om te controleren of je standaardvaccinaties up-to-date zijn, zoals die voor tetanus, difterie, en polio. Raadpleeg voor de meest actuele informatie je huisarts of een vaccinatiecentrum.

Heb ik een visum nodig voor Marokko?

Als je als Belgische reiziger naar Marokko reist, heb je geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Bij aankomst krijg je (op het moment dat deze tekst geschreven wordt) een gratis visumstempel in je internationale paspoort. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van terugkomst.

Wat is het tijdsverschil tussen België en Marokko?

Het tijdsverschil tussen België en Marokko is 1 uur, waarbij Marokko achterloopt op België tijdens de zomertijd (laatste zondag in maart tot laatste zondag in oktober) en geen tijdsverschil heeft tijdens de wintertijd (laatste zondag in oktober tot laatste zondag in maart).

Wat zijn de lokale gebruiken en gewoonten in Marokko?

Marokko is een land met rijke tradities en een sterke islamitische cultuur. Het is belangrijk om gepaste kleding te dragen, vooral in openbare ruimtes en op religieuze plaatsen. Openbare uitingen van affectie zijn niet gebruikelijk en kunnen als ongepast worden beschouwd. Tijdens de heilige maand Ramadan is eten, drinken en roken in het openbaar overdag niet toegestaan.

Wat is de lokale munteenheid in Marokko?

De lokale munteenheid is de Marokkaanse dirham (MAD). Één euro is ongeveer 11 dirham. Hoewel kredietkaarten vrijwel overal aanvaard worden, is het handig om cash geld bij je te hebben voor kleine uitgaven. Geldautomaten zijn overal te vinden en wisselkantoren bieden vaak gunstige wisselkoersen.

Welke talen worden in Marokko gesproken?

De officiële talen van Marokko zijn Arabisch en Berbers, maar Frans wordt op grote schaal gesproken en begrepen, vooral in toeristische en zakelijke omgevingen. Veel mensen in de dienstverlenende sector spreken ook Engels, mede vanwege de grote expatgemeenschap.